maanantai 27. lokakuuta 2014

Hyvinvointia ikääntyville

Saijan ja Riitan tehtävä:

 

 Johdantoa

Olemme kaksi lähihoitajaa, jotka opiskelevat tuotekehittelijän erikoisammattitutkintoon. Tehtävänämme on tehdä tuotekehityssuunnitelma ikääntyvien hoidon tueksi.
Työskentelemme tehostetun palveluasumisen yksikössä, johon aiomme nyt ehdottaa pieniä muutoksia mm. ruokailutilanteeseen. Yksikössämme asuu monen kuntoisia henkilöitä, jotka tarvitsevat eritasoista hoitoa. Tavoitteena on, että osa parempikuntoisista asukkaista voisi ruokailla alakerran ravintolassa, jossa he voivat myös saada uutta sisältöä arkeen. Tällä hetkellä ruoka tuodaan kerroksiin lämpölaatikoissa, joka ei edistä asukkaan omatoimisuutta ja viihtyvyyttä.







Tuumasta toimeen

Ensin sovimme keittiöhenkilökunnan kanssa kokeilusta saattaa asukkaat ravintolaan syömään arkipäivisin lounasta. Olisi hyvä saada 4-6 asukasta päivittäin syömään ja nauttimaan uusista elämyksistä. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni asukas saisi uusia kokemuksia. Omaisten osallisuus olisi myös toiveissa, ja heillä myös mahdollisuus lounastaa ravintolassa läheistensä kanssa. Samalla ravintola saa lisätuloja ja tehostetun palveluasumisen yksikkö positiivista palautetta.



Näkymä ravintolaan


Ravintolaan voi tulla kuka tahansa maksava asiakas, joten meidän asukkailla on myös samalla mahdollisuus solmia uusia sosiaalisia kontakteja.


Teemme tehtävää myös suoraan omaan blogiimme: hyvinvointiaikaantyville.blogspot.fi

2 kommenttia:

  1. Upeaa! Tästä se lähtee!

    Nyt on siis kehitystyöt lyöty liikkeelle ja blogi(t) korkattu!

    Laittakaapa omia mietteitänne alle ja esitelkää samalla tyylillä omia kehittämisen kohteitanne, niin saadaan tämä blogi herätettyä toden teolla henkiin.

    VastaaPoista
  2. Tätä ehdottomasti kokeillaan, vaikka jotkut jo yrittää kampittaa koko juttua....

    VastaaPoista